3 Ağustos 2012 Cuma

Yörük kebabı tarifim

Bu internet üzerinden anlattığım ilk tarifim olacak önceden komşulara anlatırdım simdi herkeze anlatacak olmam beni mutlu ediyo

Malzemeler :

600 gr. kuşbaşı kuzu eti
3 tane domates
½ çay bardağı zeytin yağı
1 tane havuc
1 su bardağı haşlanmış bezelye
½ demet dereotu  
4 tane küp küp doğranmış ve limonlu suda bekletilmiş enginar
10 tane doğranmış mantar
1 tane soğan
4 tane yeşil biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı :

Önce ocağa göveci koyalım sonra icine zeytinyağını ve eti koyup kavuralım üzerine bezelye haric bütün zepzeleri koyup karıştırarak beş dakikada kavrup üzerine bir bardak sıcak su ekleyip kapağını kapatırız. Beş dakika pişmeye bırakılır. Sonra fırın tepsisine alınır, üzerine bezelye eklenerek 180 derecelik fırına sürülür. 20 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan tepsimizin üzerine kaşar peynirini serperiz, 5 dakika daha fırında pişiririz sonra dinlenmeye bırakırız. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder